12 april 2024

6 handige items voor in een noodkit in de auto

Blog

Het is een scenario dat niemand wil meemaken, maar helaas kan het ons allemaal overkomen: een auto-ongeluk. Of het nu een kleine botsing is of een meer ernstig incident, het is belangrijk om voorbereid te zijn en te weten wat te doen in zo'n stressvolle situatie. Daarom willen we jou helpen met het samenstellen van een noodkit die je kan bijstaan tijdens zo'n onverwachte gebeurtenis.

Hier zijn een paar essentiële items die je in je noodkit zou moeten hebben:

1. Verbanddoos

Een compacte verbanddoos is handig in het geval van kleine verwondingen. Kleine snijwonden en schaafwonden kunnen snel geïnfecteerd raken als ze niet adequaat worden behandeld. Bovendien kan een goed uitgeruste verbanddoos nuttig zijn bij het verlenen van eerste hulp aan andere betrokkenen bij het ongeluk, zoals passagiers in andere voertuigen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de verbanddoos compleet en op datum is, aangezien sommige medische benodigdheden na verloop van tijd hun effectiviteit kunnen verliezen. Zorg ervoor dat de verbanddoos is voorzien is van onder andere pleisters, schaartje, verband, ontsmettingsmiddel, asprine, een deken en een pincet.

Verbanddoos in auto

2. Driehoekige gevarendriehoek

Het plaatsen van een gevarendriehoek op de weg helpt andere bestuurders om het naderende gevaar te herkennen en voldoende afstand te houden, wat de veiligheid voor iedereen vergroot. Laat de waarschuwingslichten op de auto ook aan. 

3. Reflecterende veiligheidsvesten

Het dragen van een reflecterend veiligheidsvest zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers, vooral bij slecht zicht of in het donker. Het is raadzaam om meerdere veiligheidsvesten in de auto te bewaren, zodat er voldoende beschikbaar zijn voor alle passagiers in geval van nood.

4. Notitieblok en pen

Een pen bij de hand hebben om belangrijke zaken te noteren na een ongeluk is prettig. Het is belangrijk om zo snel mogelijk na het ongeval de nodige informatie vast te leggen, zoals de namen en contactgegevens van getuigen, het kenteken en de verzekeringsgegevens van alle betrokken voertuigen, en eventuele opmerkingen over de toedracht van het ongeluk. Deze gegevens kunnen van onschatbare waarde zijn bij het afhandelen van verzekeringsclaims en juridische procedures achteraf.

5. Contactgegevens van je verzekeringsmaatschappij

Zorg ervoor dat je altijd de contactgegevens van je verzekeringsmaatschappij bij de hand hebt. Dit kan het proces van het melden van een claim na een ongeval versnellen.

6. Schadeformulier

Als je in een ongeluk terecht komt is het verstandig om direct een schadeformulier in te vullen. Het is belangrijk om alle relevante informatie correct in te vullen, inclusief de locatie en tijd van het ongeval, de namen en contactgegevens van betrokken partijen, en een beschrijving van de schade aan voertuigen en eventuele verwondingen. Het schadeformulier dient vervolgens te worden ingediend bij de betreffende verzekeringsmaatschappijen om het claimproces te starten. Het is verstandig om een kopie van het ingevulde schadeformulier te bewaren voor je eigen administratie.

A.A.S. Schadeherstel

Onthoud dat het hebben van deze items in je auto niet alleen een geruststellend gevoel geeft, maar ook kan helpen om rustig te blijven en doeltreffend te handelen in geval van nood. Onze landelijk gespreide netwerk van 95 schadeherstelbedrijven staat klaar om jou op elk moment zo prettig en snel mogelijk van dienst te zijn op het moment dat je kleine of grote schade hebt.

Vind een vestiging

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel