Kies voor Bewust Groen schadeherstel bij de A.A.S.-vestigingen in Den Haag, Dronten, Emmeloord, Lelystad, Leusden en Zutphen.

Bewust Groen Schadeherstel is een initiatief van onze coöperatie A.A.S. Schadeherstel waarbij bijna 90 zelfstandige autoschadeherstelbedrijven zijn aangesloten. Met deze milieuvriendelijke variant van autoschadeherstel willen wij de eerste stappen zetten richting duurzaam autoschadeherstel. De deelnemende A.A.S. -vestigingen herken je aan het Bewust Groen Schadeherstel label. 

Wat houdt Bewust Groen Schadeherstel in?

Door gebruik te maken van gebruikte (of tweedehands) onderdelen én zogenaamde Air Dry Clear Coats, een blanke lak die op kamertemperatuur verwerkt kan worden waardoor er geen spuitcabine warm gestookt hoeft te worden, zorgen we voor een behoorlijke vermindering van de CO2 uitstoot bij het herstel van een auto. 

Met deze twee toepassingen wordt gestart bij een select aantal vestigingen waar deze variant op regulier schadeherstel beschikbaar is, voorlopig alleen voor particulieren. Het doel is om stap voor stap uit te breiden: met het aantal vestigingen waar deze variant beschikbaar is, met het aantal duurzame toepassingen binnen het proces en met de doelgroep. Er is bewust gekozen voor deze stapsgewijze groei om tijdens de introductie zoveel mogelijk ervaring op te doen en bij te sturen om zo het einddoel met glans te behalen: duurzaam autoschadeherstel. In de loop van 2022 zullen ook de resultaten van de pilot gedeeld worden via de gebruikelijke kanalen.

Voorwaarden op een rij

  • Bewust Groen Schadeherstel is voorlopig alleen verkrijgbaar bij de A.A.S.-vestigingen waarbij het logo van Bewust Groen Schadeherstel wordt getoond.
  • Indien u als klant gebruik wilt maken van deze duurzame variant, kan dit alleen wanneer u dit bij de intake van de schade aangeeft.
  • Het kan voorkomen dat er geen gebruikt onderdeel (direct) beschikbaar is. In dit geval overleggen we uiteraard met u wat de mogelijkheden zijn.
  • In de regel is een gebruikt onderdeel wat goedkoper dan een nieuwe. Onze medewerkers laten u dat graag zien.
  • Het is helaas nog niet mogelijk om deze variant te kiezen als uw schade wordt vergoed door de verzekeraar, maar daar wordt hard aan gewerkt.

Zoek een A.A.S. vestiging

    Deel dit artikel via

    Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel