Wat te doen bij een auto inbraak en hoe je je auto kunt beschermen


Het is een situatie die je liever niet meemaakt: je komt terug bij je auto en merkt dat er is ingebroken. Je bent geschrokken. Maar wat moet je nu doen? En hoe kun je in de toekomst auto-inbraak voorkomen? In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt.

Hoe kun je auto inbraak voorkomen?

Het voorkomen van auto-inbraak kan niet altijd. Hier zijn enkele tips om je auto te beschermen:

  • Parkeer op een goed verlichte en drukke plek
  • Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen
  • Gebruik een goedgekeurd alarmsysteem of een stuurslot
  • Sluit altijd alle ramen en deuren, ook als je maar even weg bent
Lees meer

Wat te doen bij een auto inbraak?

  1. Bel de politie en doe aangifte
  2. Maak foto's van de schade voor je verzekering
  3. Neem contact op met je verzekeraar om de schade te melden
  4. Laat de schade zo snel mogelijk herstellen om verdere problemen te voorkomen

Vind een A.A.S. autoschadeherstelbedrijf in de buurt

A.A.S. Schadeherstel is een coöperatie waarbij 95 autoschadeherstelbedrijven zijn aangesloten. Zo is er altijd wel een bedrijf bij jou in de buurt!

Wat te doen bij een auto inbraak?

  1. Bel de politie en doe aangifte
  2. Maak foto's van de schade voor je verzekering
  3. Neem contact op met je verzekeraar om de schade te melden
  4. Laat de schade zo snel mogelijk herstellen om verdere problemen te voorkomen

Als je te maken krijgt met auto-inbraak, is het belangrijk om kalm te blijven en een aantal stappen te volgen. Allereerst, bel de politie en doe aangifte. Het is belangrijk om de inbraak officieel te melden, niet alleen voor je verzekering, maar ook om de politie te helpen bij het opsporen van de dader.

Vervolgens, maak foto's van de schade. Deze foto's kunnen dienen als bewijs van de inbraak en de omvang van de schade. Zorg ervoor dat je foto's maakt van alle beschadigde gebieden, zowel binnen als buiten de auto. Deze foto's zullen nuttig zijn wanneer je de schade meldt bij je verzekeraar.

Het is ook belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met je verzekeraar om de schade te melden. Afhankelijk van je verzekering, kunnen ze je begeleiden bij het proces van het indienen van een claim en regelen dat de schade aan de auto hersteld wordt. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie bij de hand hebt, zoals je polisnummer en de details van de inbraak. Tot slot, laat de schade zo snel mogelijk herstellen om verdere problemen te voorkomen. Een gebroken raam of beschadigd slot kan je auto kwetsbaar maken voor verdere inbraken of schade door weersomstandigheden. Het is daarom belangrijk om je auto zo snel mogelijk naar een betrouwbare garage of schadeherstelbedrijf te brengen.

Auto-inbraak zonder zichtbare schade

Inbrekers worden steeds slimmer en kunnen soms in je auto komen zonder zichtbare schade te veroorzaken. Dit wordt vaak gedaan met behulp van geavanceerde technieken en speciaal gereedschap, waardoor ze toegang kunnen krijgen tot je auto zonder ramen te breken of sloten te forceren. Dit kan een verwarrende en frustrerende ervaring zijn, omdat het in eerste instantie misschien niet duidelijk is dat er is ingebroken.

Als je merkt dat er spullen uit je auto zijn verdwenen, zonder dat er zichtbare schade is, is het nog steeds belangrijk om aangifte te doen bij de politie. Hoewel er misschien geen fysiek bewijs is van de inbraak, kan de politie nog steeds onderzoek doen en mogelijk vingerafdrukken of andere bewijzen vinden. Daarnaast is het belangrijk om je verzekeraar te informeren over de inbraak. Zelfs als er geen zichtbare schade is, kan je verzekering mogelijk nog steeds de gestolen items vergoeden.

Inbraak en je schadevrije jaren

Een auto-inbraak kan invloed hebben op je schadevrije jaren, afhankelijk van je verzekering. Schadevrije jaren zijn jaren waarin je verzekerd bent geweest zonder dat je een schadeclaim hebt ingediend bij je verzekeraar. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de korting op je premie, ook wel de no-claimkorting genoemd.

Als je een claim indient voor een auto-inbraak, kan dit betekenen dat je een aantal van je schadevrije jaren verliest, afhankelijk van de voorwaarden van je verzekering. Dit kan leiden tot een hogere premie in de toekomst. Het is daarom belangrijk om dit na te vragen bij je verzekeraar. In sommige gevallen kan het beter zijn om kleine schades zelf te betalen om je schadevrije jaren en daarmee je no-claimkorting te behouden. Het is altijd een afweging tussen het directe kosten van de schade en de mogelijke toekomstige kosten door een hogere premie. Tip! Wanneer je het schadeherstel claimt bij je verzekering heb je altijd een jaar de tijd om dit terug te betalen aan je verzekering. In dat geval heeft het geen gevolgen voor je schadevrije jaren.

Auto inbraak schade laten herstellen bij A.A.S. Schadeherstel

Auto-inbraak is een vervelende gebeurtenis die je liever voorkomt. Door bewust te zijn en preventieve maatregelen te nemen, kun je het risico verkleinen. Mocht je toch te maken krijgen met auto-inbraak, dan is het belangrijk om te weten wat je moet doen.

Heb je schade aan je auto door auto inbraak? Wij helpen je graag van deze schade af. Meld je schade direct online of neem telefonisch contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

 

Wij helpen je weer op weg bij (auto)schade

Heb je autoschade?

Onze vakmensen helpen je graag!

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel