Hagelschade 

Schade door hagel kan behoorlijk veel schade veroorzaken. Heb je hagelschade aan je auto en wil je dit laten herstellen? Meld je schade online. 


Hagelschade auto

Enorme hagelbuien hebben wij gelukkig niet vaak in Nederland. Hagel kan het hele jaar voorkomen. In de winter zijn de hagelstenen meestal kleiner dan in de zomer. Schade door hagel is helaas niet te voorkomen en kan behoorlijk veel schade veroorzaken. Zo kunnen er tientallen deukjes ontstaan, krassen of kan je autoruit beschadigd raken. Dat is erg vervelend. Gelukkig is er altijd een A.A.S. schadeherstelbedrijf bij jou in de buurt om je te helpen bij hagelschade.

Stappenplan: Wat te doen bij hagelschade aan je auto

Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen bij hagelschade aan de auto:

  1. Documenteer de schade: Maak direct na de hagelbui foto's van de schade. Dit helpt bij het indienen van een claim bij je verzekeraar en geeft een duidelijk beeld van de omvang van de schade.
  2. Neem contact op met je verzekeraar: Informeer je verzekeraar zo snel mogelijk over de schade. Zij kunnen je vertellen welke stappen je verder moet ondernemen en wat de mogelijke vergoedingen zijn.
  3. Hagelschade in het buitenland: Heb je hagelschade opgelopen in het buitenland? Neem dan ook zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar. De procedure kan namelijk verschillen, en je wilt niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Autoverzekering en hagelschade

Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, worden hagelschade kosten vergoed door je verzekeraar.

  • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid): Deze basisverzekering dekt geen hagelschade aan je eigen auto, maar is wel verplicht voor elke autobezitter.
  • Beperkt Casco: Hiermee ben je verzekerd voor hagelschade. Vaak geldt er wel een eigen risico, maar de dekking is uitgebreider dan bij een WA-verzekering.
  • All Risk (Volledig Casco): Deze verzekering dekt hagelschade en vaak zonder eigen risico. Het is de meest uitgebreide verzekering en biedt dekking tegen vrijwel alle vormen van schade.

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor je. Weet je niet zeker wat voor autoverzekering je hebt afgesloten? Wij helpen je graag bij het uitzoeken hiervan.

Mijn schade digitaal melden

Lees meer

Waarom een A.A.S. autoschadebedrijf? 

  • Met 95 vestigingen altijd in de buurt
  • Vier jaar garantie op het herstel
  • Klanten beoordelen onze bedrijven gemiddeld met een 8,9
  • Uw auto wordt Aantoonbaar Veilig hersteld

Vind een A.A.S. autoschadeherstelbedrijf in de buurt

A.A.S. Schadeherstel is een coöperatie waarbij 95 autoschadeherstelbedrijven zijn aangesloten. Zo is er altijd wel een bedrijf bij jou in de buurt!

Hagelschade reparatie

In veel gevallen passen wij de herstelmethodiek uitdeuken zonder spuiten toe. Deze techniek is alleen mogelijk als de lak van de auto niet is beschadigd. Doormiddel van een speciale techniek wordt de deuk hersteld zonder dat de lak daarbij beschadigd. Dit proces wordt ook wel uitdeuken zonder spuiten of restylen genoemd. Door van binnenuit volgens een vaststaand patroon druk uit te oefenen op de deuk, verdwijnt deze beetje bij beetje, totdat deze volledig verdwenen is. Hierna is er helemaal niks meer te zien van de hagelschade. Het voordeel van deze techniek is dat er geen nieuwe onderdelen besteld en gemonteerd hoeven te worden. Dit scheelt tijd, extra kosten en is milieuvriendelijk.

Hagelschade aan caravan

Een hagelbui kan ook schade veroorzaken aan caravans. De reparatie techniek uitdeuken zonder spuiten kan zowel bij auto’s als caravans toegepast worden. Als de schade te groot is kan er worden gekozen om een nieuwe plaat te monteren op de caravan. Het herstel van schade aan caravans en campers is een apart specialisme. Hier kan je zien welke A.A.S. vestigingen schade aan caravans en campers herstellen.

Hagelschade melden

Heb je hagelschade en wil je deze laten herstellen? Je kunt de schade op verschillende manieren bij ons melden:

Ben je niet verzekerd voor hagelschade en benieuwd wat het kost om de hagelschade te herstellen? Vraag dan geheel vrijblijvend een prijsopgave aan. Wij helpen je graag snel weer op weg.

Wij helpen je weer op weg bij hagelschade

Heb je hagelschade? Dan kan je terecht bij een van onze schadeherstelbedrijven om de schade aan je auto te laten herstellen. Wij doen er alles aan om je zo snel mogelijk weer zorgeloos op weg te sturen!

Heeft u autoschade?

Onze vakmensen helpen je graag

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel