15 april 2021

A.A.S. introduceert Aantoonbaar Veilig Herstel

Nieuws

Op 15 april is officieel geïntroduceerd: Aantoonbaar Veilig Herstel. In 7 stappen wordt aangetoond dat alle schades door de bij A.A.S. aangesloten schadeherstelbedrijven volgens fabrieksvoorschriften hersteld zijn.

Onderdeel van A.A.S. visie 2025

Binnen deze visie is samen ondernemen het centrale thema, oftewel de kern van onze coöperatie. Daaronder valt het samen oplossen van complexe vraagstukken die als  individu bijna onmogelijk zijn te realiseren. Het veilig herstellen van de steeds complexere auto en het aantonen daarvan is zo’n vraagstuk. Het neerzetten van een gelijkwaardig alternatief voor merkerkenning, ook als zodanig door de markt beoordeelt, is een van de ambities die beschreven zijn in de A.A.S. visie 2025. Dit vraagstuk is vorig jaar voorgelegd aan een multidisciplinair projectteam en op 15 april presenteerde A.A.S. met trots het resultaat: Aantoonbaar Veilig Herstel.

Zeven stappen

Binnen Aantoonbaar Veilig Herstel zijn zeven stappen gedefinieerd. Met dit uniforme stappenplan, verplicht voor alle A.A.S.-schadeherstelbedrijven, worden alle veiligheid kritische onderdelen van het herstelproces digitaal vastgelegd. Hiermee kan 100% aantoonbaar worden gemaakt dat de voorschriften van de autofabrikant gevolgd zijn bij elke stap.

Dit zijn de zeven gedefinieerde stappen:

  1. Een helder en inzichtelijk reparatieplan is opgesteld ná een juiste diagnose van carrosserie, motor & onderstel en voertuigelektronica.
  2. Op basis van de diagnose zijn de juiste fabrieksvoorschriften opgevraagd. De daarin gegeven voorschriften zijn 100% aantoonbaar opgevolgd.
  3. De schade is hersteld door vakmensen die beschikken over de juiste competenties voor het herstel van deze specifieke schade.
  4. De juiste hersteltechnieken zijn ingezet voor deze specifieke schade.
  5. De voorgeschreven onderdelen zijn op correcte wijze gemonteerd.
  6. Het juiste, geijkte en gecertificeerde equipment is ingezet.
  7. Er zijn tussentijds controles uitgevoerd en de uitgebreide eindcontrole heeft plaatsgevonden vóór aflevering van het herstelde voertuig door een competente medewerker.

Eigen beeldmerk

A.A.S. vindt het belangrijk dat klanten herkennen dat alle A.A.S.  schadeherstelbedrijven 100% veilig schades herstellen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit steeds meer gaat leven bij eindklanten.

Daarom krijgt Aantoonbaar Veilig Herstel haar eigen beeldmerk en is er een animatievideo gemaakt om uit te leggen hoe er gewerkt wordt.

Meer informatie

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel