In maart was de corona crisis in volle gang. In die periode bedacht Auto.nl een actie om zorgverleners, die afhankelijk waren van het openbaar vervoer, van een auto te voorzien. Kosteloos, voor een periode van drie maanden. Een actie die als een lopend vuurtje door het land ging en waar wij als schadeherstelketen graag aan mee wilden doen. Met elkaar hebben we 52 #zorgheldenauto’s kunnen aanbieden.

In de media

Wij waren niet de enige organisatie die belangeloos een auto beschikbaar stelde: zo’n 130 grote en kleine autobedrijven uit heel Nederland sloten zich aan. Maar liefst 700 zorgheldenauto’s reden er uiteindelijk rond. Het werd landelijk nieuws: zo stond onze directeur voor de camera van Hart in Actie en pikten diverse media het op. 

Hart in Aktie - Zorgheldenauto's

Mooie reacties van zorghelden

Zo hielpen we een IC arts: “Ik werk op de intensive care en dankzij deze zorgheldenauto kon ik toch makkelijk op mijn werk komen, ook tijdens avond- en nachtdiensten.” Een verpleegkundige van de afdeling oncologie: “Ik ben op twee locaties nodig, met deze auto is dat geen probleem meer.” Een expeditie medewerker van de OK gaf aan: “Ik kan me nu volledige focussen op mijn werk, daar ben ik nu hard nodig.” Een verpleegkundige in een verpleeghuis vertelde: “Ik draai extra diensten, met deze auto is het minder stressvol om op het werk te komen.” 

Zorgheldenauto's

Terugblik

En nu is het half juli. De meeste auto’s worden deze maand weer ingeleverd door de zorgverleners. De piek is voorbij en we zijn in rustiger vaarwater gekomen. Gelukkig maar! We kijken terug op een periode waarbij we als schadeherstelbranche onzekere tijden hebben gekend die we zeker nog niet te boven zijn. Dat onze leden ondanks hun eigen uitdagingen ruimhartig auto’s te leen gaven, heeft ons als coöperatie nog dichter bij elkaar gebracht. Hier zijn we ontzettend trots op!

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel