Waarborgfonds auto 

Schade aan uw auto is altijd vervelend. Heeft u schade aan uw auto of motor en is de dader onbekend? Dan kunt u beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. In dit artikel leggen we uit wat dit inhoud.


Waarborgfonds autoschade

Het Waarborgfonds Motorverkeer is een gezamenlijk fonds van alle autoverzekeraars in Nederland. Ze bieden hulp aan mensen die schade hebben aan hun motorvoertuig maar niet terecht kunnen bij hun eigen verzekeraar. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de veroorzaker onbekend is, geen verzekering heeft of in een gestolen voertuig reed. Het waarborgfonds is opgericht om ervoor te zorgen dat slachtoffers van verkeersongevallen niet met lege handen achterblijven en dat zij toch de schadevergoeding ontvangen waar zij recht op hebben. Het fonds vergoedt onder andere de schade aan het voertuig, medische kosten en eventuele kosten voor juridische bijstand.

Wanneer kunt u bij het waarborgfonds terecht?

Het Waarborgfonds is er voor iedereen die door een motorvoertuig schade heeft geleden en met die schade niet terecht kan bij de eigen verzekeraar. Bijvoorbeeld als de veroorzaker is doorgereden, niet verzekerd is of reed in een gestolen motorvoertuig

Als u door een motorrijtuig schade heeft gekregen en met die schade niet terecht kan bij de eigen verzekeraar. U kunt bij het Waarborgfonds Motorverkeer een verzoek indienen voor schadevergoeding in het geval dat;

 • De dader onbekend is gebleven
 • De dader is wel bekend, maar niet verzekerd
 • De dader is wel bekend, maar zijn of haar voertuig is gestolen
 • De dader is wel verzekerd, maar de verzekeraar is failliet
 • De dader is vrijgesteld van verzekeringsplicht

Het Waarborgfonds vergoed helaas geen schade die door vandalisme, vuurwerk, brandstichting, natuurgeweld of een poging tot diefstal is veroorzaakt. Er geldt altijd een wettelijk eigen risico van 250 euro. Deze kosten zijn dus voor uw eigen rekening.

Lees meer

Waarom een A.A.S. autoschadebedrijf? 

 • Met 95 vestigingen altijd in de buurt
 • Vier jaar garantie op het herstel
 • Klanten beoordelen onze bedrijven gemiddeld met een 8,9
 • Uw auto wordt Aantoonbaar Veilig hersteld

Vind een A.A.S. autoschadeherstelbedrijf in de buurt

A.A.S. Schadeherstel is een coöperatie waarbij 95 autoschadeherstelbedrijven zijn aangesloten. Zo is er altijd wel een bedrijf bij u in de buurt!

Waarborgfonds schade auto

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van het Waarborgfonds, moet er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

 • De schade moet dus altijd zijn veroorzaakt door een motorrijtuig. Zoals bijvoorbeeld een auto, motor of brommer.
 • Het moet zeker zijn dat niet u, maar een tegenpartij aansprakelijk gesteld kan worden voor de schade.
 • Er moet moeite gedaan worden om er achter te komen wie de dader is. Bijvoorbeeld met een politieaangifte, een buurtonderzoek of een advertentie. Deze acties moet u binnen 14 dagen uitvoeren.
 • U heeft bewijs/getuigen dat de schade is toegebracht door een ander

Om te bewijzen dat de schade is veroorzaakt door een motorvoertuig kunt u foto's maken van sporen zoals afgereden onderdelen, lakschade en glasscherven. Schade dat door; vandalisme, vuurwerk, brandstichting, natuurgeweld of een poging tot diefstal wordt helaas niet vergoed.

Waarborgfonds auto

Hier kunt u een test doen om te kijken of u aanmerking komt. Komt u er niet aan uit? Zoek een A.A.S. schadeherstelbedrijf bij u in de buurt en neem contact met ons op. We helpen u graag, altijd!

Vind een A.A.S. Schadeherstelbedrijf

Wij helpen u weer op weg bij schade

Heeft u schade? Dan kunt u terecht bij een van onze schadeherstelbedrijven om de schade aan uw auto te laten herstellen. Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk weer zorgeloos op weg te sturen!

Heeft u autoschade?

Onze vakmensen helpen u graag

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel