Stormschade? 

Wordt stormschade aan de auto vergoed? En moet je de kosten claimen of niet? Het herstellen van stormschade regel je via A.A.S. in een van onze vestigingen.


Schade Auto door Storm

Het weer in Nederland kan soms onvoorspelbaar zijn. Van zonnige dagen tot plotselinge stormen, het is essentieel om voorbereid te zijn, vooral als het gaat om je kostbare auto. In dit artikel duiken we diep in het onderwerp stormschade aan je auto, de dekking door autoverzekeringen en geven we je waardevolle tips om je voertuig te beschermen.

Wat valt onder stormschade?

Stormschade is elke schade aan je auto veroorzaakt door extreme weersomstandigheden. Dit kan variëren van omgevallen bomen, rondvliegende objecten tot hagelschade. Enkele veelvoorkomende voorbeelden van stormschade zijn deuken door hagel, krassen door rondvliegend puin en gebroken ruiten door vallende takken.

Dekking van stormschade door autoverzekeringen

Niet alle autoverzekeringen bieden dezelfde dekking:

 • WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid): Deze basisverzekering dekt schade die je met je auto aan anderen veroorzaakt. Stormschade aan je eigen auto is hiermee niet gedekt.
 • Beperkt Casco: Naast de WA-dekking biedt deze verzekering ook dekking voor schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld storm, brand, diefstal en ruitbreuk. Schade door een aanrijding die je zelf hebt veroorzaakt, is niet gedekt.
 • All Risk (Volledig Casco): Dit is de meest uitgebreide verzekering. Hiermee is ook schade aan je eigen auto gedekt als je zelf een aanrijding veroorzaakt. Daarnaast ben je verzekerd voor stormschade.

Het is belangrijk om je polisvoorwaarden goed te lezen. Sommige verzekeraars vergoeden stormschade pas vanaf een bepaalde windkracht, bijvoorbeeld windkracht 7.

Lees meer

Waarom een A.A.S. autoschadebedrijf? 

 • Met 95 vestigingen altijd in de buurt
 • Vier jaar garantie op het herstel
 • Klanten beoordelen onze bedrijven gemiddeld met een 8,9
 • Uw auto wordt Aantoonbaar Veilig hersteld

Vind een A.A.S. autoschadeherstelbedrijf in de buurt

A.A.S. Schadeherstel is een coöperatie waarbij 95 autoschadeherstelbedrijven zijn aangesloten. Zo is er altijd wel een bedrijf bij jou in de buurt!

Hoe te handelen bij stormschade

Mocht je auto beschadigd raken door een storm, volg dan deze stappen:

 1. Documenteer de schade: Maak foto's van de schade voordat je iets wijzigt.
 2. Doe aangifte bij de politie: In sommige gevallen kan dit nodig zijn voor je verzekering.
 3. Neem contact op met je verzekeraar: Meld de schade zo snel mogelijk bij je verzekeraar.
 4. Laat de schade repareren: Kies bij voorkeur voor een door je verzekeraar erkend herstelbedrijf.

Preventietips

Voorkomen is beter dan genezen. Hier zijn enkele tips om stormschade te voorkomen:

 • Parkeer uit de wind: Als er een storm wordt voorspeld, parkeer je auto dan op een beschutte plek, bijvoorbeeld in een garage of onder een carport.
 • Vermijd bomen: Parkeer je auto niet onder bomen om schade door vallende takken te voorkomen.
 • Controleer je auto: Zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed gesloten zijn.

Schade auto door storm

Stormschade kan onverwacht en verwoestend zijn. Door je goed te informeren over de dekking van je autoverzekering en preventieve maatregelen te nemen, kun je de impact minimaliseren. Zorg ervoor dat je altijd voorbereid bent en weet wat je moet doen als het noodlot toeslaat.

Veelgestelde vragen

 • Is je auto verzekerd tegen stormschade?
  Dit hangt af van je verzekering. Met een WA-verzekering is stormschade niet gedekt, maar met een Beperkt Casco of All Risk verzekering meestal wel.
 • Wat valt onder stormschade auto?
  Dit omvat schade veroorzaakt door extreme weersomstandigheden zoals hagel, rondvliegend puin, vallende takken en meer.
 • Wie betaalt schade bij storm?
  Als je autoverzekering stormschade dekt, zal je verzekeraar de kosten vergoeden. Heb je alleen een WA-verzekering, dan draai je zelf op voor de kosten.
 • Wat wordt gedekt door stormschade?
  Dit varieert per verzekering. Meestal zijn zaken als hagelschade, schade door rondvliegend puin en schade door vallende objecten gedekt.


Wij helpen je weer op weg bij stormschade

Heb je stormschade? Dan kan je terecht bij een van onze schadeherstelbedrijven om de schade aan jouw auto te laten herstellen. Wij doen er alles aan om je zo snel mogelijk weer zorgeloos op weg te sturen!

Heb je autoschade?

Onze vakmensen helpen je graag

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel