23 juli 2021

De bewezen kracht van een coöperatie

Pers

A.A.S. Schadeherstel viert dit jaar haar 15 jarig bestaan

Op 6 december 2021 is het alweer 15 jaar geleden dat veertig zelfstandige ondernemers de oprichtingsakte tekenen van A.A.S. Schadeherstel. “Reden voor een bescheiden feestje”, aldus algemeen directeur A.A.S. Nicole Spenkelink. “Een feestje omdat we enorm trots zijn op wat we samen hebben bereikt. En juist nu, in deze bijzondere tijden, is het belangrijk om successen te vieren."

Jubileumjaar

Het motto van het jubileumjaar is: Wie jarig is, trakteert. Spenkelink: “Dat zijn kleine verrassingen voor iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van onze organisatie en waar we vandaag de dag staan. Zo hebben we onze opdrachtgevers uitgenodigd voor een digitale masterclass van Steven van Belleghem, die ons heeft meegenomen naar de volgende fase van klanttevredenheid, een van de paradepaardjes van A.A.S. sinds 2014. En natuurlijk staat er weer een bijzondere A.A.S. Ronde Tafel op het programma in november. Daarnaast plannen we einde dit jaar rondom de jubileumdatum van 6 december een speciale feestweek met hopelijk een mooi event met onze leden ter afsluiting, als de omstandigheden dat toelaat uiteraard”, aldus de trotse Spenkelink.

Ondernemer voorop

Initiatiefnemers van A.A.S., wat ooit is gestart als een vereniging, wilden graag een onafhankelijk netwerk opzetten waarbij de ondernemer voorop staat en zoveel mogelijk zijn/haar zelfstandigheid behoudt. “Dat deze formule werkt, is inmiddels wel bewezen”, aldus Spenkelink. “Coöperatief samenwerken gecombineerd met eigen ondernemerschap is een gouden formule. Misschien niet altijd de makkelijkste maar wel een met de meeste betrokkenheid en energie. De coöperatieve gedachte dat we samen meer kunnen bereiken dan ieder voor zich, is zo sterk verankerd en verklaart mede ons succes. Dat merken we elke dag".

Visie 2025

Coöperatief ondernemen is uiteraard ook het fundament van de strategie van A.A.S. beschreven in de visie 2025. “In de volksmond noemen we dit het visiewiel met een viertal kwadranten, alle vier gebaseerd op coöperatief ondernemen. Aan deze kwadranten, zoals bijvoorbeeld het kwadrant samen sterker, zijn de strategische doelstellingen richting 2025 gekoppeld. Door de kracht van samen kunnen we complexe vraagstukken veel slimmer oplossen dan een individu dat kan. Denk daarbij aan digitale transformatie of Aantoonbaar Veilig Herstel, wat we begin dit jaar geïntroduceerd hebben. Het concept is uitgedacht en getest bij een aantal ondernemers en daarna doorgevoerd bij alle vestigingen. Op basis van de feedback van onze ondernemers hebben we het bijgeschaafd. Het resultaat is een label wat staat als een huis voor het hele netwerk. En wat met succes is ontvangen door onze opdrachtgevers. Dat is de gouden formule”, volgens Nicole Spenkelink.

 

Over A.A.S.

A.A.S. is een onafhankelijke coöperatie met 87 servicegerichte schadeherstelbedrijven, verspreid over heel Nederland. Alle aangesloten schadeherstelbedrijven hebben dezelfde kenwaarden: klantgedreven, ontzorgen, vakmanschap en betrokken. Deze kernwaarden vormen de basis voor zeer tevreden klanten en het hoogste kwaliteitsniveau in de Nederlandse schadebranche. Door een actief MVO beleid is A.A.S. een coöperatie die midden in de samenleving staat. In 2021 viert A.A.S. haar 15 jarig bestaan.

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel