17 april 2024

A.A.S. gecertificeerd Erkend Duurzaam

Pers

 Vanaf eind maart is de overstap naar Erkend Duurzaam door A.A.S. Schadeherstel een feit.

Duurzaamheidsbeleid

Nicole Spenkelink, directeur A.A.S. Schadeherstel: “Sinds een aantal jaren voeren we een uniek duurzaamheidsbeleid binnen de branche. Uniek door het daadwerkelijk zetten van echte stappen zoals bijvoorbeeld de inzet van gebruikte delen, het promoten van de leenfiets i.p.v. de leenauto en inzet van lucht drogende lakken. En nog veel meer initiatieven. Daar hoort een label bij, die onze leden helpt met het zetten van die stappen op milieugebied maar ook daarbuiten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat natuurlijk veel verder dan alleen het milieu. Zoals aandacht voor het welzijn voor je medewerkers en de maatschappij om je heen. Het verschil maken in je regio. Ook daarin ondersteunt Erkend Duurzaam onze leden. Want niet ieder lid heeft dezelfde intrinsieke motivatie voor MVO. Sommige ondernemers lopen duidelijk voorop en andere moeten aangemoedigd worden. Dat is een mooie uitdaging waarbij Erkend Duurzaam een duidelijke rol heeft.”, aldus Spenkelink.

Gezonde groei

In de nieuwe strategie richting 2030 van A.A.S. Schadeherstel krijgt duurzaamheid een nog prominentere positie. Spenkelink: “Voor visie 2030 hebben we een groeipadenmodel ontwikkeld. Groei inspireert en motiveert. Groei leert ons denken vanuit verrassende perspectieven. Met de nadruk op gezonde groei. Daarbij speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Als coöperatie moet je je verantwoordelijkheid nemen voor gezonde groei. Daarbij past een certificering van Erkend Duurzaam. Een label die helpt ons te groeien, ook als het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wij zijn heel blij met deze nieuwe partner aan boord!”, aldus Spenkelink.

Over Erkend Duurzaam

Erkend Duurzaam is een initiatief van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit, het IvDM. Dit kennisinstituut is in 2008 opgericht door twee grote brancheverenigingen: BOVAG en RAI Vereniging. Het instituut heeft de vorm van een stichting en heeft geen winstoogmerk. Uit het oogpunt van goed ondernemerschap willen zij bedrijven uit de mobiliteitsbranche helpen om hun MVO-beleid op orde te krijgen. Ze hanteert daarbij de internationale ISO-26000-norm voor duurzaamheid

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel