12 maart 2024

Ondernemers met lef - Wilfred Herder

Onze verhalen

Kennen jullie ook van die mensen in je zakelijke omgeving die altijd net wat meer lef lijken te hebben?

Geschreven door Nicole Spenkelink, directeur bij A.A.S. Schadeherstel 

Daar hebben wij er binnen A.A.S. zeker een aantal van. Lelystad is namelijk niet enkel de thuisbasis van Outlet Bataviastad maar ook de vestigingsplaats van een prachtig nieuw schadebedrijf namelijk A.A.S. Autoschade Lelystad.  De afgelopen maanden is hier een volledig nieuw - én zeer duurzaam - schadebedrijf van de Herder Groep uit de grond gerezen. En sinds 1 maart is de verhuizing vanuit het oude pand een feit.
 
Eigenaar Wilfred Herder denkt in kansen en doet dat niet via 16 spreadsheets, maar vaak op 1 A4-tje. Een man naar ons hart. Vanaf de start een trouw A.A.S. lid en een opvallende verschijning. Wilfred is geen grijze muis. Opvallend feitje: Hugo de Jonge en Wilfred Herder lijken dezelfde schoenwinkel te bezoeken. In onze beleving slaapt Wilfred maar 2 uur per dag. Een vat vol zakelijke energie, waarbij hij zelf de handen uit de mouwen steekt daar in Lelystad (of elders bij zijn andere vestigingen), dan ook nog even in zijn vrije tijd een vijver zo groot als een meer uitgraafd, een boerderij verbouwd en als er dan nog tijd over is, zo snel mogelijk naar het racecircuit of hardloopschoenen aan voor een marathon.
 
De afgelopen jaren kreeg Wilfred een aanval van ambitie en daaruit volgend een chronische expansiedrift. Vanuit Leusden breidde hij zijn schade-imperium uit en nu is ook de hele polder van hem, met Dronten, Emmeloord en Lelystad.
 
Er is geen lijn te vinden in zijn expansiedrift, die gaat dwars het land door, van Oost naar West. Van de polder naar Den Haag, Zutphen en Roelofarendsveen. En in Zoeterwoude wordt vanaf 1 April zijn 8e auto schadeherstelvestiging een feit.
Tuurlijk vragen we hem regelmatig “Wilfred, je wordt wel heel groot binnen A.A.S “, maar we weten dat het goed zit.

En of het aan Herder ligt of niet : meer en meer ondernemers binnen A.A.S. volgen zijn voorbeeld. Met de consolidatie binnen de schademarkt, krijgen we steeds grotere ondernemers maar we blijven vooral de local hero’s. Dichtbij de klant.

Hoe mooi is het binnen een coöperatie zo’n diversiteit aan ondernemers te hebben? Elke ondernemer voegt waarde toe. Met 95 vestigingen vandaag, hebben we 60 kleurrijke ondernemers. De een zorgt voor inspiratie, de ander voor innovatie maar allemaal met een blauw A.A.S. hart.
 
Wij kijken uit naar dat feestje in Lelystad, samen met zoveel mogelijk van onze ondernemers… successen moet je immers vieren, en het liefst samen.

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel