29 januari 2021

Staat jouw auto ook stil vanwege de Lockdown?

Nieuws

“Blijf zoveel mogelijk thuis”, dat is nog steeds de norm. Je trouwe vierwieler staat waarschijnlijk langer en vaker stil dan normaal.

 We geven je graag een aantal tips om schade te voorkomen :-)

  •  Accu: wanneer jouw auto voor een langere tijd stil staat wordt je accu niet meer opgeladen en kan het gebeuren dat je auto niet meer start. Daar heb je natuurlijk helemaal geen zin in. Om dit te voorkomen kun je iedere week even een rondje rijden, een stuk door de buurt of een ritje voor je wekelijkse boodschappen. Alleen de motor starten heeft geen zin, je accu heeft een piek aan stroom nodig om de motor weer op te starten. Doe dit dan minimaal 20 minuten.
  • Banden: wanneer je auto lang op dezelfde plek staat kunnen je banden in plaats van rond, vierkant worden. Dit kun je voorkomen door de banden druk te verhogen met 0.5 bar meer dan is voorgeschreven voor jouw auto. De hoeveelheid van toepassing op jouw auto staat vermeld in het instructieboekje van de auto. Je kunt de bandenspanning verhogen bij een benzinepomp. Je stelt de gewenste spanning in, draai het ventieldopje los en zet de pomp recht op het ventiel en druk net zo lang tot de band de juiste spanning heeft. Vergeet daarna niet het ventieldopje er weer op te draaien ; )
  • Remmen: je remmen kunnen vast komen te zitten, de remschoentjes van een auto zorgen ervoor dat je auto op zijn plek blijft staan maar kunnen ook verkleven zodat je de auto niet meer van zijn plek krijgt. Om dit te voorkomen kun je de auto in plaats van op de handrem, in de eerste versnelling zetten.

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel