14 mei 2019

Hans van Mierlo Autoschade BV breidt uit naar Oosterhout

Nieuws

Momenteel krijgt het bedrijfspand aan de Everdenberg 99 in Oosterhout een heel nieuwe aanblik. Deze week opent Hans van Mierlo Autoschade Oosterhout de deuren. Het is de derde vestiging van het oorspronkelijk Waalwijkse bedrijf.

In Oosterhout waren nog maar een paar autoschadebedrijven. “We menen dat er ruimte is voor nog een. Deze kans wilden we niet onbenut laten”, zegt Edgar van Mierlo.

Dagherstelcabines: sneller werken, lagere kosten

De verbouwing biedt een uitgelezen kans om noviteiten binnen de autoschade door te voeren. Van Mierlo: “We gaan werken met dagherstelcabines. Je kunt het vergelijken met een cocon. Je rijdt de auto erin, die komt er pas uit als -ie klaar is. Het grote voordeel is dat de auto meteen op de goede plaats staat. Logistiek is dat heel handig. We kunnen sneller werken, daardoor zijn we eerder klaar. En dat merken onze klanten aan de scherpe prijzen.”

Hans van Mierlo Autoschade, die in 2012 in Udenhout een tweede vestiging opende, is koploper in het omarmen van nieuwe technologie. Als dat aan duurzaamheid kan worden gekoppeld, worden er twee vliegen in een klap geslagen. “Onze nieuwe locatie verwarmen we niet met gas. We gaan kachels gebruiken, gestookt op biomassa.”

Medewerkers kansen bieden

In 1974 begon Hans van Mierlo aan de Irenestraat in Waalwijk een autoschadebedrijf. Hij bouwde het uit tot een solide familiebedrijf dat zijn afspraken nauwgezet nakomt. Het bedrijf heeft veel aandacht voor zijn medewerkers. Edgar: “Je moet er goed voor zijn. Dus opleiden, laten werken in een gezonde omgeving. Dan zijn medewerkers ook goed voor jou. En dat zie je terug op de werkvloer, in de teamspirit. Ze proberen het beste uit zichzelf te halen. Uiteindelijk is de klant daar het meest bij gebaat. Niet voor niets zijn medewerkers al járen bij ons in dienst.”

Alles uit handen nemen

Wik Legdeur, die bij Hans van Mierlo Autoschade Oosterhout bedrijfsleider wordt, beaamt dat. “Als vijftienjarige ben ik hier begonnen, met schoonmaken. Ik heb hier alle kansen gekregen om me te ontwikkelen, bijvoorbeeld met cursussen. Het beste uit jezelf willen halen wordt gewaardeerd en gestimuleerd.”
Autoschade oplopen is heel vervelend. Wik: “Daar blijft het niet bij, er komt veel op je af. Denk aan al dat papierwerk. Dat kan voor stress zorgen. We begrijpen dat als geen ander. Dat voorkomen we door alles uit handen te nemen. De auto, de verzekeringen. Onze klanten weten: het komt goed.” En dat al 45 jaar lang.

Hans van Mierlo Autoschade Oosterhout zoekt nog een plaatwerker. Interesse? Kijk op: www.hansvanmierlo.nl

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel