Liesje Schreinemacher, lid van het Europees Parlement namens de VVD ging op vrijdag 20 november in gesprek met A.A.S. Dick’s Autoschade. Op deze ‘Dag van de Ondernemer’ werd er stilgestaan bij de kansen en uitdagingen van ondernemerschap in de schadeherstelsector. FOCWA nam Gerard Dickhoff van A.A.S. Dick’s Autoschade mee als gesprekspartner.
20 november 2020

Gerard Dickhoff van A.A.S. Dick’s Autoschade in gesprek met Europees Parlementslid

Nieuws

Liesje Schreinemacher, lid van het Europees Parlement namens de VVD, ging op vrijdag 20 november in gesprek met A.A.S. Dick’s Autoschade. Op deze ‘Dag van de Ondernemer’ werd er stilgestaan bij de kansen en uitdagingen van ondernemerschap in de schadeherstelsector. FOCWA nam Gerard Dickhoff van A.A.S. Dick’s Autoschade mee als gesprekspartner.

Het virtuele gesprek met FOCWA-lid Gerard Dickhoff vond plaats op de ‘Dag van de Ondernemer’, een initiatief van MKB Nederland. Op deze dag worden ondernemers bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen en wordt het ondernemerschap gevierd. “Ondernemers zijn immers van ongekende waarde voor ons land, vanwege hun bijdrage aan economie, werkgelegenheid en welzijn. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet.”, aldus voorzitter Vonhof van MKB Nederland. Sinds 2016 is elke derde vrijdag van november de ‘Dag van de Ondernemer’.

Femke Teeling, directeur van FOCWA, vindt dat schadeherstellers voor grote uitdagingen staan: “De impact van corona op de sector is groot. Dit in combinatie met de toenemende complexiteit van het wagenpark en de noodzakelijke investeringen voor schadeherstelondernemers.” Teeling vindt het dan ook erg belangrijk dat de geluiden van schadeherstellers ook in Politiek Den Haag en Brussel worden gehoord: “FOCWA heeft daarom samen met MKB Nederland Gerard Dickhoff voorgedragen als gesprekspartner voor Liesje Schreinemacher om de echte verhalen achter, en de impact van overheidsmaatregelen bij schadeherstelbedrijven te vertellen. Daarnaast zijn deze werkbezoeken voor ons ook een efficiënte manier om Nederlandse beleidsmakers in Europa te wijzen op het belang van vrije toegang tot (voertuig)data en nieuwe EU-regelgeving hieromtrent. Dit zijn ook de onderwerpen waar wij binnen AFCAR NL mee aan de kar trekken.”

“Door de toenemende complexiteit van het wagenpark moet ik niet alleen mezelf en mijn personeel continu bijscholen, maar ook fors investeren in equipment en de uitrusting van mijn werkplaats. Daarnaast wordt het voor mij als ondernemer steeds moeilijker om aan de juiste kennis en data te geraken om voertuigen te herstellen.”, meent Gerard Dickhoff. “Met alle ondernemers die ook bij A.A.S. Schadeherstel zijn aangesloten wordt dit gezamenlijk opgepakt onder de noemer Aantoonbaar veilig herstel. Maar toch ben ik blij dat ik mijn verhaal heb kunnen vertellen aan Liesje Schreinemacher. Zij houdt zich binnen het Europees Parlement bezig met de interne markt en dus de instandhouding van een gelijk speelveld (en gelijke kansen) voor ondernemers. Ook in de schadeherstelsector. Ik hoop dat ik haar heb overtuigd van het belang van die gelijke kansen voor schadeherstelbedrijven en dat er in het Europees Parlement wijze besluiten genomen worden om ons te ondersteunen in ons vakmanschap!”, sluit Gerard af.

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel