21 september 2023

Tips om schade aan je auto te voorkomen tijdens de herfst

Blog

De herfst is een prachtig seizoen, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee voor automobilisten. De dagen worden korter, het weer wordt onvoorspelbaarder en de wegen kunnen glad en bedekt zijn met bladeren. Om veilig te blijven op de weg tijdens de herfst, zijn hier 5 waardevolle tips.

Tip 1: Wees voorbereid op gladde wegen

Bladeren kunnen erg glad zijn, vooral wanneer ze nat zijn. Pas je rijstijl aan en verminder je snelheid bij het rijden over bladeren. Wees extra voorzichtig bij het naderen van bochten en stoplichten. Vermijd plotselinge stuurbewegingen en remmen.

Tip 2: Controleer je banden

Zorg ervoor dat je banden voldoende profiel hebben en op de juiste spanning zijn. Goede banden bieden betere grip op natte en gladde wegen.

Tip 3: Houd extra afstand

Houd altijd voldoende afstand tot het voertuig voor je, vooral bij slecht zicht of natte wegen. Dit geeft je meer reactietijd in noodsituaties.

Tip 4: Controleer je verlichting

De dagen worden korter in de herfst, en het is essentieel om ervoor te zorgen dat al je verlichting goed werkt. Controleer regelmatig je koplampen, achterlichten, remlichten en knipperlichten. Zorg er ook voor dat je dimlichten aanzet bij regen, mist of slecht zicht, zelfs overdag.

Tip 5: Wees bewust van dieren

Herfst is het seizoen waarin dieren zoals herten actiever zijn. Wees alert en vertraag als je borden ziet die waarschuwen voor dieren in de buurt.

Bereid je voor, en voorkom schade

Het herfstseizoen mag dan wel uitdagingen met zich meebrengen voor automobilisten, maar met de juiste voorbereiding en voorzorgsmaatregelen kun je veilig op de weg blijven. Twijfel je over de juiste bandenspanning of over je verlichting? Of heb je toch schade waar je van af wilt? Vind een A.A.S. vestiging bij jou in de buurt en rijd gerust even langs of neem contact op!

Vind een A.A.S. vestiging

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel