2 december 2022

Autoschade herstel prijzen

Blog

Heb je schade aan je auto? Dat is erg vervelend. De eerste vraag die waarschijnlijk bij je opkomt is: “hoeveel gaat deze autoschade mij kosten?”. Wij begrijpen dat je graag wilt weten waar je aan toe bent, zoals een autoschade kostenindicatie, zelfs als de autoverzekering het vergoed. Soms is het voordeliger om de schade zelf te betalen, verderop lichtten we dit verder toe.

Autoschade herstel prijzen

Autoschade kosten kunnen sterk variëren. Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals welk onderdeel van de auto is beschadigd. Als een klein stukje lak hersteld moet worden liggen de kosten waarschijnlijk lager dan dat er een onderdeel vervangen moet worden. Waar zijn autoschade kosten op gebaseerd?

    • Hoe groot de schade is.
    • Op welk onderdeel van de auto de schade zich bevindt.
    • Reparatieduur; Er wordt een inschatting gemaakt hoelang het duurt om de auto te herstellen.
    • Materiaal kosten; Er wordt een inschatting gemaakt van de kosten van de onderdelen. De reparatie van een auto kan per merk verschillend zijn. Bij het ene merk zal de prijs lager liggen dan bij het andere merk.

Prijsopgave aanvragen

Kosten autoschade met verzekering

Weet je niet hoe je verzekerd bent? Onze schadeherstelbedrijven zoeken dit graag voor je uit. Er zijn verschillende soorten verzekeringen; WA, WA+ beperkt casco en All-risk (ook wel WA+ volledig casco genoemd). Met een WA verzekering ben je alleen verzekerd voor schade die jij veroorzaakt hebt bij een ander. Schade die je veroorzaakt aan je eigen auto wordt niet vergoed. Ben je WA+ beperkt casco verzekerd, dan gelden dezelfde regels maar ben je wel verzekerd voor ruitschade en vaak ook voor diefstal en brandstichting. Uiteraard kan dit per polis verschillen, laat je dus goed informeren. Allrisk is de meest uitgebreide autoverzekering. Hiermee bent je verzekerd voor autoschade die je veroorzaakt bij een ander en bij jezelf. Wel is het zo dat wanneer je schade claimt bij je eigen verzekeraar, je schadevrije jaren inlevert. Dit zorgt ervoor dat je maandelijkse autopremie omhoog zal gaan. Het is dus verstandig om na te bij uw tussenpersoon of autoverzekeraar of het beter is om de schade zelf te betalen of te claimen.

Autoschade offerte kosten

Wilt je een offerte voor schadeherstel? Je kan altijd langsrijden om schade te laten bekijken door een schade-expert bij een van onze vestigingen. Zij kunnen dan een autoschade offerte voor je opstellen. Een autoschade offerte is altijd vrijblijvend en gratis en je zit nergens aan vast. Dit zit anders bij een schaderapport. Dit is een officieel rapport dat vereist is als je schade claimt bij je verzekeraar. Het opmaken van een schaderapport zit inbegrepen bij het schadeherstel. Als je besluit de schade elders of niet te laten herstellen nadat wij een officieel schaderapport hebben opgemaakt, kunnen er wel kosten in rekening worden gebracht.

Offerte autoschade

Je kunt gemakkelijk een vrijblijvende prijsopgave online aanvragen via deze website. Om een vrijblijvende offerte te kunnen maken hebben wij een aantal zaken nodig. Zo vragen wij om je kenteken, een aantal goede foto's van de schade én een paar persoonlijke gegevens. Die gebruikt het door jou gekozen schadeherstelbedrijf om je te voorzien van een offerte.

Prijsopgave aanvragen

Kosten kleine schade auto

Heb je een kleine schade? Hiervoor hebben wij ons label A.A.S. Dagherstel®. Hier herstellen wij kleine schades in één dag en tegen een vaste prijs. Op een menukaart hebben wij een aantal kleine schade gedefinieerd met daarbij vaste prijzen*.  Zo weet je gelijk waar je aan toe bent.

Vind een vestiging

*We ontkomen er niet aan je erop te wijzen dat het altijd kan voorkomen dat bepaalde schade om uiteenlopende redenen niet kan worden hersteld binnen één dag of tegen de vaste prijzen die wij hanteren. De schadehersteller waarbij je een afspraak hebt zal je in dat geval precies vertellen waarom en de meer- of minderprijs met je doornemen.

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel