8 juni 2023

Tips om schade aan je auto te voorkomen tijdens de zomer

Blog

De zomer is begonnen! Helaas kan de hitte, zonnestralen en drukte op de weg allemaal bijdragen aan schade aan je voertuig. Gelukkig zijn er verschillende voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om je auto te beschermen tijdens het zomerseizoen. In dit artikel delen we vijf handige tips om schade aan je auto te voorkomen en ervoor te zorgen dat je zorgeloos kunt genieten van je zomeravonturen.

Tip 1: Parkeer in de schaduw

De zomerzon kan de lak van je auto beschadigen en het interieur oververhit laten raken. Probeer altijd in de schaduw te parkeren, bijvoorbeeld onder een boom of in een parkeergarage. Als schaduw niet beschikbaar is, gebruik dan een zonnescherm op je voorruit om de temperatuur in de auto te verlagen en zonneschade te voorkomen.

Tip 2: Regelmatig wassen en waxen

Zomerse omstandigheden kunnen leiden tot ophoping van vuil, insecten en vogelpoep op je auto. Deze kunnen de lak aantasten als ze niet regelmatig worden verwijderd. Was je auto regelmatig en breng een waxlaag aan om de lak te beschermen tegen schadelijke elementen en de glans te behouden.

Tip 3: Vermijd lange ritten tijdens het warmste deel van de dag

Als je van plan bent om lange afstanden af te leggen, probeer dan de ritten te plannen in de vroege ochtenduren of late avonduren wanneer de temperaturen wat lager zijn. Dit helpt niet alleen om oververhitting van je auto te voorkomen, maar zorgt ook voor een comfortabelere rit.

Tip 4: Onderhoud je airconditioning

Een goed functionerende airconditioning is essentieel tijdens de zomermaanden. Zorg ervoor dat je airconditioningsysteem regelmatig wordt gecontroleerd en onderhouden. Reinig de filters en laat indien nodig het koelmiddel bijvullen. Hierdoor voorkom je niet alleen schade aan de airconditioning, maar zorg je ook voor een koele rit.

Tip vijf: Controleer je bandenspanning

Door de hitte kan de luchtdruk in je banden toenemen, wat kan leiden tot oververhitting en zelfs een klapband. Zorg ervoor dat je de bandenspanning regelmatig controleert en aanpast volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Vergeet niet om ook het reservewiel te controleren.

Bereid je voor, en voorkom schade

Met deze tips kun je met een gerust hart genieten van je zomerse rijervaringen zonder je zorgen te hoeven maken over schade aan je auto. En als je toch schade hebt helpen wij je daar graag van af. Vind een A.A.S. vestiging bij jou in de buurt en rijd gerust even langs of neem contact op!

Vind een A.A.S. vestiging

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel