Met afstand de beste.

29/03/2016

Na een zoektocht die even duurde, is het gelukt: bij onze hersteller in Utrecht, A.A.S. Autoschadebedrijf Nowosielski, is sinds 1 februari j.l. een medewerker aan de slag gegaan met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ oftewel: een gepassioneerde jongen die gek van auto’s is en bij deze hersteller helemaal zijn plek heeft gevonden. Hij heet Patrick en we stellen ‘m graag aan jullie voor!

 

”Ik heb altijd een passie voor auto’s gehad, dus toen mijn jobcoach de vacature liet zien was ik gelijk super enthousiast. Hiervoor werkte ik in de bouw waar ik als manusje van alles allerlei klusjes deed voor de bouwvakkers. Ik hou er dan ook van om lekker bezig te zijn en werk het liefst met mijn handen. Als dat dan ook nog eens op een plek is waar allerlei auto’s voorbij komen dan is dat natuurlijk extra leuk.

De mooiste auto die ik hier gezien heb was een Ferrari 458 Spider, Cabrio. Daar betaal je bijna drie ton voor! Er staat nu een oldtimer in de werkplaats en er komen dagelijks allerlei soorten en maten voorbij, dus ik kan als autogek mijn hart helemaal ophalen.

A.A.S. Schadeherstel Nowosielski  A.A.S. Schadeherstel Nowosielski

De eerste keer dat ik hier binnenstapte had ik gelijk een klik met Ronald (de eigenaar) en hij is ook degene die mij, samen met zijn zoon Donny, begeleid. De begeleiding is sowieso goed. Als ik vragen heb kan ik altijd bij iemand terecht, het is echt een fijn team. Verder is mijn jobcoach er natuurlijk ook voor mij, en niet te vergeten ook voor Ronald want hij kan met al zijn vragen bij haar terecht.

Omdat ik autisme heb en daardoor heel erg perfectionistisch ben, vind ik het lastig om aan iets anders te beginnen als ik net met iets bezig ben, want ik wil alles zo goed mogelijk afronden. Als er soms dingen een paar keer achter elkaar niet goed gaan, kan ik echt chagrijnig worden, maar ja, daar hoef je niet persé autisme voor te hebben haha.

A.A.S. Schadeherstel Nowosielski

Ik werk vier dagen per week, van 07:30- 14:30 en op woensdag ben ik vrij. Best lekker, om halverwege de week even op te laden. De werkzaamheden variëren van het schoonmaken van de auto’s, zowel van binnen als van buiten, de auto’s nalopen op schades en deze naar de spuitcabines rijden en allerlei klusjes zoals het opruimen van de werkplaats. Wat ik graag zou willen leren is het de- en monteren van de auto’s, maar we doen het op het gemak: klusje voor klusje.

A.A.S. Schadeherstel Nowosielski

In mijn vrije tijd tour ik graag rond op mijn motor. Mijn ouders hebben ook allebei een motor en we denken erover om volgend jaar met z’n allen naar Italië te gaan. Dat lijkt me echt geweldig! Ik hou eigenlijk van alles waar snelheid inzit, auto’s, motoren… Ik kom trouwens niet met de motor naar het werk, maar met mijn Jeep. Die is misschien niet zo snel, maar brengt me overal.

Mijn proefperiode duurt twee maanden, daarna wordt er gekeken hoe lang ik kan blijven. Ik hoop natuurlijk heel lang, want ik heb het echt super naar mijn zin. Ja, ik ga echt fluitend naar mijn werk!”

 


Conny Ruiten werkt op het hoofdkantoor van A.A.S. Ze is maatschappelijk betrokken, leest alles wat los en vast zit en houdt van schrijven!

 

A.A.S. Schadeherstel | Copyright 2006 - 2019

Ontwerp & realisatie – DDK + Internetbureau Studio September

A.A.S. Schadeherstel

Stadionstraat 1c
4815 NC Breda

076 – 5232530

info@aas-schadeherstel.nl