Be prepared deel 2: 6 Praktische Wintertips

04/01/2016

In mijn vorige blog ‘Be prepared: 6 Praktische wintertips’ heb ik een aantal tips gegeven over hoe je zo snel mogelijk van huis kunt vertrekken als het heeft gevroren. Natuurlijk is het niet alleen belangrijk dat je veilig en snel de weg op kunt, maar ook dat je veilig van A naar B rijdt. Dat laatste is helaas niet altijd het geval. Zeker in de winterperiode zie ik heel wat mensen met hun auto langs de weg staan met stukken. Met de onderstaande tips kun je dit voorkomen.

Zo kom je schadevrij de winter door:

 1. Eerst krabben (maak je autoruit altijd ijsvrij), dan instappen, starten en rustig wegrijden.
 2. Zet als je instapt de blower aan op de hoogste stand en richt deze op de voorruit. Doe de dashboard roosters even dicht zodat er meer lucht naar de voorruit gaat. Als je een airco hebt is het aanzetten ervan de moeite waard omdat je zo de ramen het snelst kunt ontwasemen. Ga pas rijden als je goed zicht hebt.
 3. Bij sneeuw kun je bij het wegrijden doorslippen. Schakel daarom de tweede versnelling in. Geef niet teveel gas en laat de koppeling langzaam opkomen. Als je een automaat met sneeuwstand hebt, gebruik die dan.
 4. Pas je snelheid aan en houd te allen tijde voldoende afstand tot de voorligger.
 5. Geef voorzichtig gas en laat de koppeling niet abrupt opkomen om slippen te voorkomen. Stuur in de bochten niet te snel.
 6. Veeg sneeuw van de auto voordat je gaat rijden. Bij hoge snelheden kan de sneeuw van de motorkap en dak waaien waardoor jij of andere weggebruikers in gevaar kunnen komen.

 

Be prepared deel 2 A.A.S.

 

De onderstaande algemene tips lijken logisch. Toch zie ik regelmatig op de weg het tegenovergestelde gebeuren. Daarom ook deze tips nog even op een rijtje:

 • voorzichtig rijden;
 • niet onnodig van rijstrook wisselen;
 • voldoende afstand houden;
 • ruiten volledig ijsvrij maken;
 • lampen vrij maken van sneeuw en ijs;
 • verlichting aanzetten bij weinig zicht door bijvoorbeeld neerslag of mist;
 • de weersvoorspellingen en verkeersinformatie goed in de gaten houden.

 

Kijk hier voor alle tips die te maken hebben met autorijden, want voorkomen is beter dan repareren!

voorkomen is beter dan repareren


 

Laureen Dekkers werkt als marketing assistent bij A.A.S. Samen met haar collega’s schrijft ze de blogs die je kunt lezen op deze pagina. Haar passies, bezig zijn met tekst, taal, inspiratiesessies en social media, sluiten perfect aan bij deze functie en haar gevolgde studies Communicatie en Online Marketing. Het schrijven van blogs, web content en het vervullen van andere online taken voor A.A.S. vindt ze dan ook erg leuk om te doen. 

Laureen Dekkers

A.A.S. Schadeherstel | Copyright 2006 - 2019

Ontwerp & realisatie – DDK + Internetbureau Studio September

A.A.S. Schadeherstel

Stadionstraat 1c
4815 NC Breda

076 – 5232530

info@aas-schadeherstel.nl