10 jaar A.A.S, 100% klantgedreven.

19/07/2016

Denkend aan onze fijne vakantie in Portugal vorig jaar, ga ik op zoek naar dat kleine supermarktje met de vriendelijke mevrouw die Nienke (mijn dochtertje van 5) altijd gedag zei. Net als toen ga ik naar haar winkeltje en loop daarmee twee andere kleine supermarktjes voorbij, met lagere prijzen, een groter assortiment en meer personeel. Ik gun het die vriendelijke mevrouw dat we ook in deze vakantie hier onze dagelijkse spulletjes kopen… Ze herkent me en zegt dat Nienke groot is geworden, noemt haar een ‘princess’.

100% klantgedreven

Ik maak de parallel naar onze waarde ‘100% klantgedreven’ en denk aan alle klanten die dagelijks bij onze aangesloten bedrijven komen en ook de afweging maken om voor ons te kiezen. We besteden er veel tijd en energie aan om die 9 te scoren zodat klanten als ze eenmaal bij onze herstellers zijn geweest weer terugkomen als ze ons nodig hebben.

A.A.S. Nicole Spenkelink directeur AAS LR-97ab7b-large-1425476838

Nicole Spenkelink


Statutenwijziging

Dit jaar is ons 10-jarig bestaan, de ALV van april 2016 ligt achter ons. Tijdens deze bijeenkomst hebben we een lastig besluit genomen, namelijk een statutenwijziging die noodzakelijk blijkt om de coöperatie op een goede manier verder de toekomst in te leiden. Deze erkenning wordt gedeeld door alle aanwezige leden en de opkomst is hoog, 95%, zoals de vorige jaren. Een unaniem besluit wordt genomen, ook typerend voor onze coöperatie. Van onze nieuwe leden krijgen we een groot compliment. Ze vinden het prettig dat we zo transparant en open met elkaar communiceren.

Het geheim

Het besef dat we het met elkaar moeten doen: al 10 jaar typeert dat onze coöperatie. De meest gestelde vraag in die beginjaren na de oprichting in december 2006 die aan het bestuur, José en mijzelf  gesteld werd, was: “ hoe houd je al die kikkers in de kar met een dergelijke structuur als een coöperatie?” Nu 10 jaar later beseffen we het geheim zit in dat onze kikkers de kar zelf duwen, om en om. De één soms meer dan de ander, op andere momenten of vanuit andere disciplines maar altijd vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid en gezamenlijkheid. Het A.A.S. team is uitgegroeid tot een acceptabel niveau en ondersteunt onze herstellers daar waar mogelijk vanuit diezelfde visie. Vanuit het hoofdkantoor in Breda en vanuit de markt. Een team dat net als de leden standvastig, loyaal en trouw is aan het collectief. De karduwers blijven echter onze ondernemers.

A.A.S. team 2015

Team A.A.S. (op de foto ontbreken Marco van Voorthuizen en Astrid Nieuwkerk)


Samen is groter dan ooit

Tijdens de ronde tafel 2015 presenteerden we onze visie 2020 aan onze opdrachtgevers. De meest gestelde vraag is nu: “hoe samen is samen echt?”. Refererend aan alle uitdagingen waar we voor staan, is dit groter dan ooit. “Samen” staat voor de unanieme besluiten in ALV’s waarbij vaak over de eigen schaduw heen gestapt moet worden, instemmen wat wellicht in je eigen nadeel kan werken, wetend dat het groter geheel nodig is om te overleven als collectief.

A.A.S. ALV

ALV juni 2007

“Samen” is ook kijken in je regio naar kansen, samenvoegingen of wellicht een ander moedig besluit om te stoppen. “Samen” is nog dichter naar elkaar kruipen om in de regio het verschil te maken. “Samen” is de leden met het A.A.S. team, werkend aan hetzelfde doel, dezelfde visie. “Samen” is gezamenlijk onze coöperatieve waarden blijven uitdragen waarvan wij overtuigd zijn dat deze het verschil kunnen blijven maken in een concurrerende markt. “Samen” is met onze opdrachtgevers die al 10 jaar in ons geloven, ons het vertrouwen geven om hun klanten dagelijks optimale service te kunnen bieden. In opdrachtgevers die in ons geloven vanaf dag één maar ook zij die later van onze diensten gebruik zijn gaan maken. “Samen” is alle talenten binnen onze coöperatie gebruiken. Gelijk denk ik aan de viering van ons 5-jarig bestaan op de SS Rotterdam waar we terugblikten op al die bedrijven die we nu ook nog aan boord hebben. Die vanaf het eerste moment in A.A.S. geloven omdat ze het zelf mee uitdragen en versterken, dagelijks in hun bedrijven richting alle klanten maar ook naar elkaar. In alle uitdagingen vinden ze elkaar, kleurrijke ondernemers die feest kunnen vieren samen, na de ALV’s met elkaar bijpraten en zowel kritisch als opbouwend zijn.

 

A.A.S. groepsfoto 5-jarig jubileum

Groepsfoto 5 jaar bestaan

 

Toekomst

We gaan deze mijlpaal vieren, dit jaar met het feest in 2017 en kijken met vertrouwen naar de toekomst. We zijn met onze 10-jaar een jonge keten, geïntegreerd in een markt die gedomineerd werd door hard-franchise en eigendomsketens maar hebben ondertussen onze plek gekregen. Dat willen we vieren met onze opdrachtgevers, leden, leveranciers en anderen.

A.A.S. Dagherstel

Persintroductie A.A.S. Forepark

 

10 jaar A.A.S, dat hebben onze ondernemers gedaan, door elke dag met passie hun beroep uit te oefenen. Wij zijn trots op hen en kijken uit naar de volgende 10 jaar!

 


Nicole Spenkelink
Directeur van A.A.S. Schadeherstel

Nicole Spenkelink A.A.S.

 

 

A.A.S. Schadeherstel | Copyright 2006 - 2019

Ontwerp & realisatie – DDK + Internetbureau Studio September

A.A.S. Schadeherstel

Stadionstraat 1c
4815 NC Breda

076 – 5232530

info@aas-schadeherstel.nl