13 april 2018

Meer aandacht voor het schadeherstelvak op het vmbo

Nieuws

Vmbo- en mbo-school Edudelta College in Middelharnis heeft als eerste school in Nederland het vak schadeherstel in haar vmbo-opleidingsprogramma Autotechniek geïntegreerd. Het Edudelta College en haar partners willen op deze manier de interesse voor het schadeherstelvak vergroten bij leerlingen van het vmbo. A.A.S. schadehersteller Arie Bosman van het gelijknamige schadeherstelbedrijf, leerlingbegeleider Kees Breen en salesmanager Willem Hartsuiker van lakleverancier Standox en A.A.S., vertellen in dit artikel waarom zij blij zijn met deze nieuwe ontwikkeling.

Het Edudelta College voegt het vak schadeherstel in eerste instantie toe aan haar vestiging in Middelharnis, maar heeft ook vestigingen in Barendrecht, Bleiswijk en Goes. Behalve de interesse van vmbo-leerlingen vergroten, wil zij ook leerlingen uit groep 7 en 8 tijdens inspiratie- en doedagen op het Edudelta College kennis laten maken met het schadeherstelvak. Het college heeft samen met schadeherstelketen A.A.S., A.A.S. Bosman Schadeherstel en lakleverancier Standox de krachten gebundeld. Hierdoor zijn verschillende onderdelen die noodzakelijk zijn voor een goede opleiding gerealiseerd.

Nieuwe werkplaats

Om de werkplaats op het Edudelta College een upgrade te geven, is er samen met kennis, expertise en equipment van A.A.S. Bosman Schadeherstel en een mengmachine, spuit en verf van lakleverancier Standox een nieuwe schadeherstelruimte voor vmbo-leerlingen ontwikkeld. “Dat was echt nodig”, zegt Arie Bosman, eigenaar van A.A.S. Bosman Schadeherstel. “Want het schadeherstelvak leren zonder praktijkkennis en de juiste middelen, lukt natuurlijk niet.”

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel