29 november 2018

“We hebben geen spuitcabine meer nodig”: A.A.S. Dagherstel® en het milieu.

Goed doen doet goed

In Woerden is sinds afgelopen zomer een A.A.S. Dagherstel® vestiging geopend: een schadeherstelbedrijf dat zich volledig richt op het herstellen van kleine, cosmetische schades. En dat binnen een dag of zelfs binnen een paar uur! A.A.S. Dagherstel® is een label van schadeherstelketen A.A.S. waar Nico Hogenboom al jaren met twee schadeherstelbedrijven is aangesloten en waar nu deze nieuwe vestiging, die hij samen met Arie-Jan Korver heeft opgestart, aan toe is gevoegd. Maar hoe milieuvriendelijk is zo’n A.A.S. Dagherstel® vestiging eigenlijk? We vragen het de eigenaren.

Verspilling voorkomen

"Bij Dagherstel gaat het om kleine schades", steekt Nico Hogenboom van wal, "en daar heb je over het algemeen minder verf voor nodig". Maar hoe krijg je het voor elkaar dat je precies de juiste hoeveelheid verf hebt zodat je zo min mogelijk verspilt? Dat is een vraag die we voor onszelf beantwoord hebben door een Genius IQ aan te schaffen. Dit is een handcomputer die onze spuiter op de kleur plaatst zodat de computer de kleur leest en direct een mengrecept maakt om de kleur mee samen te stellen. Dit apparaat, waarmee je miljoenen kleuren kunt maken, is zo ontwikkeld dat er zelfs 100 gram of minder verf gemaakt kan worden. Hierdoor hoeft er uiteindelijk minder verf afgevoerd te worden. De blanke lak die wij gebruiken is een product dat ontwikkeld is door lakleverancier Standox. Deze lak is luchtdrogend en hoeft dus niet verwarmt te worden in een spuitcabine; hierdoor besparen we enorm op verwarmingskosten. Als er plaatselijk verwarmd moet worden doen we dit met een speciaal ontwikkeld verwarmingselement. Zodoende besparen we ook weer op energie.

Milieuvriendelijk werken

Omdat alles plaatselijk bewerkt kan worden, hebben we geen spuitcabine nodig. Het ontbreken van een spuitcabine betekent dat we minder afvoer van afvalstoffen en vuile filters hebben.
Er zijn geen verwarmingskosten nodig waardoor het milieu minder belast wordt met uitstoot van onverbrande gassen en CO2. Om energie te besparen hebben we alleen LED verlichting aan laten brengen; deze verlichting heeft de juiste kleursterkte en geeft een perfecte verlichting in het gehele pand. We maken gebruik van schuurmachines die 24 volt aangedreven zijn en bijna geen energie verbruiken; we hebben een luchtcompressor alleen nog nodig om af te blazen en te spuiten. De compressor die veel energie gebruikt staat nu zelfs 60 % van de dag stil ten opzichte van een oude situatie, dit is een enorme besparing op energie dat ten goede komt van het milieu.”

Rondje fietsen

Arie-Jan vervolgt: “Omdat de auto soms een halve of hele dag in reparatie is, bieden we onze klanten een leenfiets aan. De meeste klanten komen uit Woerden en omgeving en maken graag gebruik van dit aanbod. Natuurlijk staat er ook een leenauto klaar als iemand dat wenst, maar over het algemeen krijgen we hele positieve reacties op de fietsen.
Laatst was er iemand die zijn auto maar even bij ons binnen had staan. Hij pakte de fiets en is gaan fietsen hier in de omgeving. Vol energie kwam hij weer terug, dat is toch heerlijk? Als we zelf een boodschap moeten doen is het ook gewoon lekker om even op de fiets uit te waaien om daarna weer verder te gaan met het werk. Ook hier dus een besparing voor het milieu: geen onnodige brandstof de lucht in voor een autoritje naar de winkel.”

Wachten tijdens Dagherstel

Er is een gezellige, functionele wachtruimte gecreëerd waar klanten onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen wachten tijdens het schadeherstel; er is WIFI waardoor er gewerkt kan worden tijdens het wachten, er hangt een groot scherm waar regelmatig nieuws op te volgen is… kortom: een gezellige plek om een paar uurtjes te werken en te wachten.

Gamma

Met de Gamma als buurman zitten Nico en Arie-Jan met hun Dagherstel vestiging op een mooie locatie, op de Leidekkersweg 42-44 om precies te zijn, en een gezamenlijke actie kon dan ook niet lang uitblijven. Arie-Jan vertelt: “Wanneer een klant een schade bij ons laat maken, dan geven wij een voucher mee waarmee 10% korting bij de Gamma verkregen kan worden. Onze leenfietsen hebben we daar ook gekocht, we hebben goed contact, erg fijn. In de toekomst zullen er ongetwijfeld nieuwe gezamenlijke acties komen. Het feit dat hier zoveel potentiële klanten voorbij komen is uiteraard een mooie bijkomstigheid.”

A.A.S. Dagherstel®

A.A.S. Dagherstel® staat voor, we noemden het al, het herstellen van een schade binnen een dag.
Behalve schade aan de buitenkant kan er ook voor gekozen worden om het interieur van de auto onder handen te laten nemen door bijvoorbeeld de bekleding te reinigen of om beschadigingen aan het dashboard te herstellen. Kortom: alles waar uw auto van opknapt!


A.A.S. Autoschade Hogenboom
Leidekkersweg 42-44
3449 JJ  WOERDEN

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel