22 november 2019

"Het sponsoren van een zorgbus is voor ons vanzelfsprekend"

Goed doen doet goed

De WellColl Groep, onder leiding van Fred Collé en Vital Verheggen, is met zes schadeherstelbedrijven een bekende naam in Limburg. Toen Fred werd gevraagd om een zorgbus te sponsoren gaf hij direct aan mee te willen doen. “We staan midden in de samenleving, het sponsoren van een jeugdelftal of een bus is iets dat wij dan ook als vanzelfsprekend beschouwen en hoort bij onze sociale verantwoordelijkheid naar de gemeenschap.”

Novizorg

Novizorg is een organisatie met meerdere locaties in de regio Zuid Limburg. De mensen die gebruikmaken van de dienstverlening van Novizorg zijn door een ziekte of aandoening beperkt geraakt. Door veranderingen en bezuinigingen in de zorg wordt het voor een steeds groter wordende groep mensen met een beperking uit de regio lastiger om nog deel te nemen aan verschillende activiteiten. Zo zijn bijvoorbeeld de vergoedingen voor het vervoer van en naar de dagbesteding bij lange na niet kostendekkend. De doelgroep van Novizorg is meestal afhankelijk van duur taxivervoer omdat zij vaak ook rolstoelafhankelijk is.

Om dagelijks de cliënten uit de regio vervoer aan te kunnen bieden, heeft Novizorg besloten dit in eigen beheer te doen met de nodige vrijwilligers die op de bus rijden. Hiervoor hebben zij samen met Stichting MVI (Mobiliteit voor Iedereen), een beroep op ondernemers uit de regio gedaan, waaronder de WellColl groep.

Sponsoring

We bellen met Fred Collé. Hij sponsort al jaren diverse zaken, zoals sportclubs en carnavalsverenigingen in de regio. Het sponsoren van een zorgbus paste dan ook prima in het verlengde hiervan en hij gaf direct aan hier aan mee te willen doen. En zo geschiedde! Er rijdt nu een zorgbus van Novizorg met het logo van WellColl door de straten.

MVO

Fred Collé vertelt: “Als ondernemer zijn we continu bezig om onze bedrijven zo duurzaam mogelijk te laten zijn. Dat houdt in dat we op het gebied van milieu de noodzakelijke aanpassingen hebben verricht maar we staan zeker ook open voor maatschappelijke zaken. Daar is deze zorgbus een goed voorbeeld van. Dat wij hier ons steentje aan bijdragen vind ik, als ik voor mezelf spreek, bijna een verplichting. Voor een grote club zoals de onze is dat waarschijnlijk wel wat makkelijker te realiseren, daar ben ik me natuurlijk wel van bewust.”

Fred vervolgt: “Sponsoring en goede doelen zijn twee verschillende dingen. Bij sponsoring krijg je er op de een of andere manier iets van terug, meestal in de vorm van exposure van je bedrijf. Aan een goed doel geef je iets zonder er iets voor terug te krijgen. Een actueel goed doel is de Stichting Pater Schlooz. Een organisatie die levenskwaliteit verbeterende projecten uitvoert in ontwikkelingslanden. Ook hebben we jarenlang gedoneerd aan de Limburgse Voedselbank. Verder doneren we indirect via onze netwerken door bijdragen aan bijvoorbeeld Rotary clubs.”

Medewerkers

“Bij ons werken ook medewerkers die een zogenaamde ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ hebben; bijvoorbeeld Wajongeren of mensen met een beperking. Op de vestigingen hebben we medewerkers die extra aandacht en tijd hiervoor vrij maken, om deze mensen zo goed mogelijk te begeleiden. Dit geldt eveneens voor het opleiden van leerlingen: elke vestiging is een erkend leerbedrijf waar iemand is opgeleid voor leerlingenbegeleider. En door het organiseren van rondleidingen hopen we de jeugd te interesseren voor het vak van schadehersteller.”

MVI

De stichting MVI levert, tegen een kleine maandelijkse bijdrage, gloednieuwe bussen aan zorgorganisaties zoals Novizorg. Zij bieden lokale ondernemers de mogelijkheid om hun bedrijfslogo op de bus te plaatsen. Op deze manier komt het logo op een originele en maatschappelijk verantwoorde wijze manier naar buiten en daarnaast dragen ondernemers bij aan een belangrijk maatschappelijk project. En niet op de laatste plaats zorgen deze ondernemers er voor dat mensen met een beperking blijven meedoen.

Meer informatie?

https://www.stichtingmobiliteitvooriedereen.nl
https://www.novizorg.nl
https://www.wellcoll.nl

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel