7 februari 2020

Er rijdt een zorgbus rond in Amsterdam West die gesponsord wordt door A.A.S. Hulsebos Autoschade

Goed doen doet goed

A.A.S. Hulsebos Autoschade sponsort al een tijdje een zorgbus voor een organisatie die o.a. voorziet in dagbesteding. Amstelring is een bekende naam in Amsterdam en heeft meerdere locaties waar zij cliënten zorg bieden. In Amsterdam West vervoeren zij met een zorgbus cliënten van en naar een dagbesteding. Dankzij sponsoring van (vaak lokale) ondernemers kunnen bussen zoals deze blijven rijden.

Het schadeherstelbedrijf van Hans Nieuwenhuijs en Hennie van Rijn is gevestigd in Amsterdam West, in een stukje van Amsterdam dat ooit een dorp was: Oud-Sloten. De beide eigenaren van A.A.S. Hulsebos Autoschade zijn al jaren bij de zaak. Hans werkt al sinds zijn jeugd bij Hulsebos Autoschade en heeft er het vak geleerd. Hij is tot op de dag van vandaag bij het bedrijf gebleven, inmiddels alweer 30 jaar als mede-eigenaar.


Amstelring
A.A.S. Hulsebos Autoschade sponsort al een tijdje een zorgbus voor een organisatie die o.a. voorziet in dagbesteding. Amstelring is een bekende naam in Amsterdam en heeft meerdere locaties waar zij cliënten zorg bieden. In Amsterdam West vervoeren zij met een zorgbus cliënten van en naar een dagbesteding. Dankzij sponsoring van (vaak lokale) ondernemers kunnen bussen zoals deze blijven rijden. Hans kent de instelling goed: “Mijn schoondochter werkt er en zij rijdt ook regelmatig op de bus, hoe leuk is dat!”


MVO
Behalve het sponsoren van deze zorgbus is A.A.S. Hulsebos Autoschade al langer bezig met het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hans vertelt: “We hebben al jaren een medewerker in dienst met een zogenaamde ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ en overal hebben we led verlichting in het pand. Als een klant vervangend vervoer nodig heeft kan er gekozen worden voor een hybride leenauto maar er staan ook fietsen klaar die gebruikt kunnen worden.”

A.A.S. Hulsebos Autoschade is een erkend leerbedrijf en op dit moment is er 1 leerling aan de slag. Aan de muur hangt een AED waar de buurt gebruik van kan maken. De zorgbus is niet het enige dat gesponsord wordt: zo werden er rolstoelen in het inmiddels gesloten Slotervaart Ziekenhuis gesponsord en kunnen lokale evenementen en sportclubs al jaren rekenen op een bijdrage van dit schadeherstelbedrijf. Kortom: met het maatschappelijke bewustzijn zit het wel goed!

MVI
MVI betekent: Mobiliteit voor Iedereen. Deze stichting levert, tegen een kleine maandelijkse bijdrage, gloednieuwe bussen aan zorgorganisaties zoals Amstelring. Zij bieden lokale ondernemers de mogelijkheid om hun bedrijfslogo op de bus te plaatsen. En niet op de laatste plaats zorgen deze ondernemers er voor dat mensen met een beperking blijven meedoen.


A.A.S.
A.A.S. is een schadeherstelketen waarbij 87 vestigingen zijn aangesloten, door heel Nederland. Ook A.A.S. Hulsebos Autoschade is bij A.A.S. aangesloten. Sinds eind 2018 is A.A.S. officieel partner van Stichting MVI. Het hoofdkantoor van A.A.S. sponsort samen met een aantal aangesloten schadeherstelbedrijven op dit moment acht zorgbussen.

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel