20 november 2018

A.A.S. officieel MVO partner Stichting MVI – Mobiliteit Voor Iedereen

Goed doen doet goed

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) is een van de pijlers van het A.A.S. MVO beleid 100 % betrokken. Het verschil maken in je eigen nabije omgeving, hoe klein dan ook, past helemaal bij de regionale functie die de A.A.S. leden vervullen. Zo ook de samenwerking met Stichting MVI die nu officieel een feit is. Daarin sponsort A.A.S. samen met een regionale A.A.S. schadehersteller zogenaamde zorgbussen die in de regio rondrijden van de desbetreffende hersteller. Eén zorgbus wordt volledig gesponsord door het A.A.S. team: de bus van dagbesteding Team Uniek uit Teteringen.

MVI

Zorgvervoer wordt vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning nog maar zeer ten delen vergoed en vaak helemaal niet meer. Om in dat gat te springen, is de Stichting MVI opgezet. Deze stichting levert bussen aan zorginstellingen, zodat cliënten hun dagelijkse bezigheden kunnen blijven voortzetten, zoals het deelnemen aan het arbeidsproces. MVI betaalt de bussen deels vanuit sponsorgeld: lokale bedrijven sponsoren een bus door deze te voorzien van hun logo. Nicole Spenkelink, directeur A.A.S.: “Met deze bijdragen kunnen activiteiten voor veel mensen gewoon doorgang vinden. Het is prachtig dat wij als A.A.S. hieraan een bijdrage kunnen leveren.”

Feestelijk tekenmoment

Op het hoofdkantoor van A.A.S. in Breda is onder het genot van koffie en taart de overeenkomst getekend. Hiermee verbindt A.A.S. zich voor de komende 5 jaar aan Stichting MVI als officiële MVO partner. Ook de bus van Team Uniek was speciaal voor deze gelegenheid naar het hoofdkantoor gereden. De twee medeoprichters van deze dagbesteding (die tevens chauffeur zijn van de bus!) aten natuurlijk een hapje taart mee!

Voorstellen zorgbussen

De komende tijd zullen we alle bussen uitlichten en maken we kennis met de mensen op de bus: wie zijn de cliënten en om welk zorgproject gaat het? We zullen dan ook regelmatig nieuws en verhalen delen over dit mooie project en onze samenwerking met MVI.

Website MVI: www.stichtingmobiliteitvooriedereen.nl

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel