14 december 2018

A.A.S. Breda sponsort de bus van Team Uniek

Goed doen doet goed

Het team van A.A.S. sponsort de zorgbus van Team Uniek in Teteringen. Team Uniek is drie jaar geleden opgericht door twee bevlogen zorgverleners: Melanie Janssens en Ilse Verwijmeren.

Deze twee collega’s werkten samen op een dagbestedingscentrum waar zij door een cliënt die probleemgedrag vertoonde dezelfde droom kregen: hoe zorgen we ervoor dat we deze cliënt een leven met meer kwaliteit, liefde en plezier kunnen geven i.p.v. zijn vrijheid te beperken vanwege zijn gedrag? En kunnen we ervoor zorgen dat we meerdere cliënten een kwalitatief beter leven kunnen geven? Deze droom is uitgekomen. Team Uniek is inmiddels een feit en de cliënt waar het allemaal mee begon heeft een beter leven.

De cliënten

Team Uniek is gevestigd in het centrum van Teteringen en deze dagbesteding maakt het mogelijk dat mensen met een beperking dagelijks kunnen deelnemen aan het arbeidsproces. De meeste cliënten werken bij een werkgever in de buurt met een voor hen afgestemd programma. Zo helpt de één graag op een kinderboerderij en werkt de ander liever in een restaurant. Elke dag wordt er gezamenlijk opgestart en ook tijdens de lunch eet de hele groep met elkaar.

De bus

Om iedereen naar zijn of haar werkplek te brengen rijdt er elke dag een bus voor die de cliënten ophaalt en weer terugbrengt. Dankzij de bus kunnen deze mensen actief blijven meedraaien in het werkende leven. Dat geeft structuur en, niet onbelangrijk: een hoop voldoening. Zonder het gebruik van een zorgbus is dit niet mogelijk.

MVI

Zorgvervoer wordt vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning nog maar zeer ten delen vergoed en vaak helemaal niet meer. Om in dat gat te springen is de Stichting MVI mobiliteit voor iedereen (MVI) opgezet. Deze stichting levert bussen aan zorginstellingen, zodat cliënten hun dagelijkse bezighouden kunnen blijven voortzetten.
MVI betaalt de bussen deels vanuit sponsorgeld: lokale bedrijven sponsoren een bus door de bus te laten voorzien van hun logo.

Team A.A.S.

Het team van A.A.S. sponsort de zorgbus van Team Uniek in Teteringen. Daarnaast sponsort A.A.S. nog zeven andere zorgbussen. Deze bussen worden samen met een schadehersteller uit een bepaalde regio gesponsord en deze zullen de komende maanden worden voorgesteld. A.A.S. is MVO partner van Stichting MVI en verbindt zich daarmee voor de komende 5 jaar aan MVI.

Stichting MVI: www.stichtingmobiliteitvooriedereen.nl
Team Uniek: www.teamuniek.nl

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel