1 september 2018

Aanhaken en meedeinen: A.A.S. levert bijdrage aan onvergetelijke dag voor ouderen

Goed doen doet goed

Op de Amsterdamse wateren voer deze week de MS de Jordaan voorbij. Deze drijvende bruine kroeg met bijpassende tafelkleedjes en vitrage was het decor voor het uitje dat het Nationaal Ouderenfonds met de bijdrage van A.A.S. heeft verzorgd om een aantal ouderen een gezellige dag te bezorgen. De bijdrage van A.A.S. is de opbrengst van de rally die wij jaarlijks organiseren en waar ieder jaar een ander goed doel voor wordt gekozen. En zo gebeurde het dat op een grijze maar droge maandag een groep ouderen zich verzameld had op de kade langs het IJ. Klaar voor vertrek!

MS de Jordaan

Amsterdamser dan dit wordt het niet, deze feestboot die over het IJ en de Amstel vaart en waar je kunt kiezen uit arrangementen die een combinatie zijn van eten, drinken & muziek. Muziek uit Amsterdam welteverstaan, van echte smartlappen tot aan de chansons van Ramses. Wie weleens heeft afgestemd op ‘Geer en Goor’ zal deze boot wellicht herkennen; dankzij het televisieprogramma kon het sanitair op de boot aangepakt worden en zijn o.a. de toiletpotten verbouwd en geschikt gemaakt voor toegang door minder validen. Voor wie het graag met eigen ogen wil zien: http://msdejordaan.nl/welkom 

Aanhaken en meedeinen

De ouderen die voor deze boottocht zijn uitgenodigd komen van verzorgingstehuizen door het hele land en met de begeleiders meegerekend hebben we een boot vol.
De gastvrouw van de MS de Jordaan heet iedereen welkom en spreekt namens het Nationaal Ouderenfonds haar dank uit naar A.A.S. Tot zover het officiële gedeelte.

Gebakjes worden uitgedeeld, de Amsterdamse volkszanger zet de eerste tonen in van een repertoire dat vrijwel iedereen kent en dat uit volle borst wordt meegezongen.
De kaarten voor de Amsterdamse Muziek Bingo worden uitgedeeld, de glazen bijgeschonken. Schalen met worst en kaas gaan rond terwijl ondertussen ogen fanatiek heen en weer schieten over bingokaarten. Een half leeg gelepeld Advocaatje als stille getuige van opperste concentratie. Bingo! Een man zwaait blij met de kapiteinspet die hij zojuist heeft gewonnen. De zanger snikt er nog een paar onvervalste Amsterdamse klassiekers uit, aan de tafeltjes worden armen in elkaar gestoken. Er wordt gelachen, geklapt, genoten. Zachtjes deint de MS de Jordaan langs het Muziekgebouw om na de lunch weer langzaam richting de Amstel te varen.

De zon is zowaar doorgebroken.

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland voor wie onvoldoende zorg en aandacht is vanuit de maatschappij. Gezamenlijk bestrijden en voorkomen zij eenzaamheid, verminderen kwetsbaarheid en het bevorderen van de zelfredzaamheid met als doel de oudere in staat te stellen zijn eigen leven te blijven leiden zoals hij/zij dat wenst. (www.ouderenfonds.nl)

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel