12 oktober 2022

Zo voorkom je autoschade in het najaar

Blog

Dichte mist, hevige regenbuien of sneeuw. Allemaal weersomstandigheden die ervoor zorgen dat er meer kans is op autoschade. Het is dan ook belangrijk om goed voorbereid de weg op te gaan. Wij geven je graag een aantal tips waarmee je de kans op schade verkleint!

Tip 1: Mistlichten

Elke auto heeft ze, maar weet je ook hoe je ze aanzet? Bekijk dit voordat je gaat rijden en ga dit zeker niet tijdens de autorit proberen uit te zoeken. Ook is het verstandig om met enige regelmaat na te gaan of ze nog werken, maar tegenwoordig geven veel auto’s dit automatisch aan, wel zo handig!

Tip 2: Winterbanden

Is dat nu echt nodig? Zodra de buitentemperatuur beneden de 7 graden zakt bieden winterbanden meer grip dan zomerbanden en is de remweg van de auto beduidend korter, ook op een nat wegdek. De ANWB adviseert autobestuurders die in de winter dagelijks de weg op gaan om winterbanden te nemen. Ga je op wintersport, dan zijn winterbanden verplicht.

Tip 3: Autoruitcheck

Zorg dat je eventuele sterretjes tijdig laat herstellen zodat ze je zicht niet belemmeren én ze niet doorscheuren doordat je de auto regelmatig verwarmd vanwege de kou buiten. Een ster tot een grootte van een 2-euromunt kan herstelt worden, een ster die groter is of een scheur/barst kan niet meer herstelt worden. In dit geval moet de volledige autoruit vervangen worden.

Tip 4: Controle van diverse auto-onderdelen

Check de staat van diverse auto-onderdelen. Werken je ruitenwissers nog naar behoren of trekken ze strepen? Is je olie bijgevuld? Werkt alle autoverlichting? En heel belangrijk: heb je voldoende én de juiste ruitenwisservloeistof? In de winter is het belangrijk om ruitenwisservloeistof mét antivries te gebruiken. Als het buiten vriest, zal bij gebruik van deze ruitenwisservloeistof de vloeistof niet bevriezen als je deze gebruikt. Bovendien haalt dit type vloeistof snel pekel, opspattende modder en andere vuiligheid van jouw ruiten. Daarnaast voorkomt antivries vloeistof dat er leidingen kapot vriezen.

Bereid je voor, en voorkom schade

Ga dus voorbereid de weg op. Twijfel je over een sterretje in de autoruit of wil je iets laten controleren? Vind een A.A.S. vestiging bij jou in de buurt en rijd gerust even langs of neem contact op!

Vind een A.A.S. vestiging

Deel dit artikel via

Doorzoek de website van A.A.S. Schadeherstel